Angol foglakozásaink

A korai nyelvtanulás megalapozza a későbbi nyelvtanulást, beindítja, erősíti az anyanyelvi beszédet. Azok a gyerekek, akiket 1,5-2 éves kor alatt az anyanyelvi ingereken kívül más ingerek is érik, más nyelvet is hallanak, gazdagabb hangkészlettel fognak rendelkezni. Bilimbo Óbuda Montessori módszere áthatja az angol foglalkozásokat is. Zsolnai Őzike segítségével a gyerekek az idegen nyelvet az anyanyelvhez hasonlóan a látás, hallás, érzékelés, cselekvés útján sajátítják el, saját élményen alapszik az átadás, azaz tapasztalva tanulnak. A gyerekek valamennyi érzékszerve bevonódik a nyelvtanulásba és örömüket lelik közben. Minden kedden és csütörtökön, immár 8 éve vidám élmény a tanulás.

Az órák felépítése mindig hasonló és a bilimbós heti tematikához kapcsolódik. Ez biztonságot ad a gyerekeknek. Először  ismétlünk, melybe már becsempészünk 2-3 új szót, majd  éneklés, mondókázás és mozgásos feladat következik.

A Bilimboban egy tanévben háromszor készítünk videofelvételeket az angol órákról, amit zárt csatornán elérhetővé teszünk a szülőknek.
 

Játékos angol foglalkozás Bilimbo Óbudán:

 

Ajánlott oldalak, cikkek, videók, ha szeretnél elmélyülni a témában:

Idegen nyelv oktatása gyerekeknek - mikor érdemes elkezdeni? (Life)

Nyelvtanulás kisgyermekkorban: árt az anyanyelvi fejlődésnek a korai nyelvtanulás? (Szülők Lapja)

 


Ezen oldal tartalmát és programjainkat szerzői jog védi, bármilyen reprodukció az eredeti szerzővel történő egyeztetés nélkül, jogi eljárást von maga után. | Mesevarázs Kft. © Minden jog fenntartva | Impresszum