Bábozás

A mese világán keresztül próbáljuk bemutatni a gyerekeknek heti témánkat. Például a piros színek héten: Szutyejev alma című mesét bábozzuk; könnyű és nehéz tematikus hetünkünk: A kisegér és az oroszlán c. mesét meséljük.

Hétköznapjaink interaktív bábjátéka címmel a keddi bábmesénket egy hónapban egyszer még kiegészítjük, amikor ismert mesefigurák bábjai és állatbábok segítségével szeretnénk segíteni a bilimbos gyerekeknek eligazodni a mindennapi  szituációkban. A gyerekek számára fontos élethelyzeteket elbábozzuk, úgy hogy a gyerekek közbeszólhatnak és alakíthatják a meséket. (A 2-3 éves korosztály a mesék és szerepjátszások közben tudja igazán megérteni a vele történt helyzeteket és ezután feldolgozni és beépíteni mindennapjaikba. Ilyen helyzetek pl. az enyém-tied konfliktus, a szeretetet útján közeledni egymás felé, evés a Bilimboban, játszás a csoportban, ellökött a másik kisgyerek szituációk...)

Ezzel célunk, hogy könnyedén, játékosan végig vezessük a gyerekeket a bilimbos hétköznapokon, és hogy a láthatatlan fogalmakat, érzéseket (pl. öröm, fájdalom, együttérzés, düh) jobban megértsék, megismerjék, fejlődjön a problémamegoldó képességük és a szókincsük.


Bábozás Bilimbo Óbudán:

Képgaléria


Ezen oldal tartalmát és programjainkat szerzői jog védi, bármilyen reprodukció az eredeti szerzővel történő egyeztetés nélkül, jogi eljárást von maga után. | Mesevarázs Kft. © Minden jog fenntartva | Impresszum