Kutyasimogató

Állatasszisztált kutyás foglalkozás a Bilimboban

A gyerekek szeretik az állatokat, a kutyusok pedig különösen közel állnak a szívükhöz. A kutya simogatása önmagában is fejlesztő hatású, mert az állat minden körülmény között készségesen és feltétel nélkül visszaadja a rá irányuló szeretetet.

Bármilyen területet is szeretnénk mutatni a gyerekeknek, a kutya bevonásával ugyanaz a feladat már élménnyé válik. Egy kis kedves állat társaságában nő a vidámság, öröm, növekszik  a gyerekek önbizalma, magabiztossága, fejlődik a szociális készsége, javul a kommunikációja és új mozgásformákat tanulhat meg a kutyus segítségével.

Végig a gyerekek irányítják, mozgatják a kutyát. Az állat rövid, határozott utasításokra reagál, és ahogy látják, hogy sikerült az állatot irányítani, jobban figyelnek, összpontosítanak a gyerekek. A gyerekeket eközben cselekvésre, beszédre készteti az állattal való kapcsolatteremtés vágya.

Ami a legfontosabb, hogy a kutyás foglalkozás mindig óriási élmény a gyerekeknek.

A kutyával támogatott programok során csak speciálisan kiképzett, a jogszabály által előírt vizsgákon sikeresen levizsgázott kutyák vesznek részt, terápiás kutya igazolvánnyal, melyet a Magyar Terápiás és Segítőkutyás Szövetség Egyesület ad ki. A terápiás kutyákra szigorú állat egészségügyi előírások is vonatkoznak.

2018 szeptemberétől minden kedden és csütörtökön ellátogat hozzánk egy kedves terápiás kutya, Mázli, a 4 éves óriás uszkár, a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület jóvoltából.


Egy kedvcsináló kisfilm az első állatasszisztált kutyaterápiás délelőttünkről:Ajánlott oldalak, cikkek, videók, ha szeretnél elmélyülni a témában:

A NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület honlapja - Állatasszisztált terápia

Állatasszisztált terápia csoportban (YouTube)

Kutyás terápia (YouTube)

Képgaléria


Ezen oldal tartalmát és programjainkat szerzői jog védi, bármilyen reprodukció az eredeti szerzővel történő egyeztetés nélkül, jogi eljárást von maga után. | Mesevarázs Kft. © Minden jog fenntartva | Impresszum