Bilimbo Naphegy és a Living Gallery Budapest közös kiállítást szervezett, melynek témája a város, mint minket körülvevő, mindennapunkat átszövő környezet a gyerekek szemével. 

A várost mentettük át rajzlapra, és szobor illetve makett formájába a Bilimbos ovis gyerekekkel. Fontos olyan inspiráló téma a kicsiknek, amely hozzájuk is közel áll, érdekli őket és tapasztalataik vannak róla. 

A projektsorozat első állomásaként a gyerekek Budapest izgalmas épületeit, lakóházait „építették”, tervezték meg, és mutatták be az ő szemükön keresztül. A koncepció, hogy a háttér élénk, színes, kifejező, a házak és
                                                   a térben elhelyezett dolgok pedig egyrészt egységes fehérek, vajszínűek vagy ezek árnyalatai, másrészt színes meglepetésházak, amelyek megfestésére külön hangsúlyt fordítottunk.

Miközben készült a város, a gyerekek megismerkedhettek a főváros nevezetességeivel, sajátosságával. Problémamegoldó készségük is folyamatosan fejlődött, mivel a hallott-látott-tapasztalt információkat síkban-térben kellett megjeleníteniük, életre hívniuk.

Az alkotás folyamatát is megörökítettük, és folyamatosan közkinccsé tettük a projekt Facebook-oldalán. Az elkészült alkotásokból képeslapok készültek, az összeállított városmakett pedig kiállításra került a Living Gallery Budapestben. 

A gyerekeket a közös munkában Bálind Éva, a Bilimbo Naphegy Montessori Óvoda óvónénije inspirálta és vezette. 

Ünnepélyes kiállítás megnyitó: 2016. április 28. 18:00 

Megtekinthető: 2016. május 19-ig

Videó

  

Képgaléria


Ezen oldal tartalmát és programjainkat szerzői jog védi, bármilyen reprodukció az eredeti szerzővel történő egyeztetés nélkül, jogi eljárást von maga után. | Mesevarázs Kft. © Minden jog fenntartva | Impresszum