Kisállataink

A csoportszobákban természetsarkokat rendeztünk be. A gyerekek segítségével kényelmes terráriumokat alakítottunk ki Csigusznak, az afrikai óriáscsigának, és Szundinak, a leopárdgekkónak. Az állatok megismeréséhez oktató játékokat is készítettünk. A gyerekek nagy örömmel segítenek a kis állatok mindennapos gondozásában.

   

   

Madárbarát Óvoda

Óvodánk csatlakozott a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Madárbarát Óvoda Programjához, és munkánk eredményeképpen elnyertük a megtisztelő Madárbarát Óvoda címet. A program részeként a gyerekek segítségével etetjük-itatjuk, megfigyeljük az óvoda közelében élő kismadarakat. A madarak megismerését madárhang-felvételek, oktató játékok, mozgásos és kézműves foglalkozások teszik még izgalmasabbá.

   

Hermann Ottó Vándortanösvény

Herman Ottó Intézetnek köszönhetően több héten keresztül vendégeskedett nálunk a Herman Ottó Vándortanösvény, rengeteg oktató játék és egyszerű kísérleti eszközök gyűjteményével, amikkel játszva fedezhetik fel a gyerekek természet titkait, Magyarország növény- és állatvilágát.

   

Segítőkutyás foglalkozások

Érzékenyítő programunk keretében visszatérő vendégeink a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület munkatársai és kutyusai, akik már sok izgalmas segítőkutyás bemutatót tartottak számunkra. A kutyusokkal közelebbről is megismerkedhettünk a nyáron, kutyás sajtkukac táborunkban.

   

Állatbemutatók

Időről időre vendégül látunk óvodánkban különleges állatokat és gondozóikat.

3 csodálatos madár is járt nálunk az óvodánkban: Harris-ölyv, kárókatona és holló. Az előadás során sok érdekességet hallottunk a madarak életéről, viselkedéséről. Teraszunkon az ölyv reptetésére is sor kerülhetett, a ragadozó madár jelenléte sok kis helyi madarat vonzott oda: szarkát, balkáni gerlét, szajkót és dolmányos varjút is megfigyeltünk a szomszédos fákon.

Egzotikus állatokat is vendégül láttunk óvodánkban, Panker Máté törzsállattenyésztő agrármérnök tartott a gyerekeknek interaktív foglalkozást. Szakállas agámával, leopárdgekkóval, sisakos kaméleonnal, madárpókkal és a királypitonnal ismerkedhettünk meg közelebbről, és sokat beszéélgettünk a felelős állattartásról.

   

   

Kirándulások

Ovisainkkal gyakran teszünk kisebb sétákat a közeli Tabánban és a Budai Várban, és gyakran szervezünk buszos kirándulásokat is. Az elmúlt években bejártuk többek között a Hármashatárhegy Kicsi Kék Túráját, meglátogattuk a Martonvásáron a Brunszvik-kastély kertjét, megcsodáltuk a hóvirágok virágzását az Alcsúti Arborétumban, medvéket etettünk a Veresegyházi Medveotthonban, kirándulást tettünk a Budakeszi Vadasparkban stb.


Ezen oldal tartalmát és programjainkat szerzői jog védi, bármilyen reprodukció az eredeti szerzővel történő egyeztetés nélkül, jogi eljárást von maga után. | Mesevarázs Kft. © Minden jog fenntartva | Impresszum