Hangtál fürdő

Októbertől

Marikának a kisgyerekek mellett a másik örömforrása a hangtálazás. Évek óta hangtálazza a kicsiket a Szőlő csoportban. Szeretne a jövőben még többet ezzel foglalkozni, ezért egyéni hangtálazást tart felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

Angol

Októbertől

Játékos angol foglalkozás sok mesével, dallal, mondókával. A korai nyelvtanulás ennél a korosztálynál a játékokon és a változatos feladatokon keresztül vezethető be. A legfontosabb, hogy megszeressék az idegen nyelvet, kellemes és vidám légkörben szinte észrevétlenül ismerkedjenek az alapokkal. Ebben segítségünkre lesznek az angol nyelvű dalok, mondókák, versek, különböző mozgásos tevékenységek. Vanda a zenét sokrétűen használja a foglalkozásokon. Három hangszeren játszik (hegedű, furulya, zongora) és igyekszik a hangszeres játékot minden foglalkozás alkalmával bemutatni a gyerekeknek.

Kis Einstein STEM Klub

Science – Technology – Engineering – Mathematics

Októbertől

A Kis Einstein STEM Klub foglalkozásain izgalmas kísérletekkel, tudományos és műszaki játékokkal ismerkedünk meg, az ovis gyerekek életkorának megfelelő szinten és szigorúan a „mindent a kéznek” elvet követve! Az élményalapú, játékos kísérletezésen, a saját megfigyeléseken és alkotómunkán keresztül alapjaiban tapasztaljuk és értjük meg a természettudományos jelenségek működését, miközben a szisztematikus és logikus gondolkodásunk, a problémamegoldó képességünk, kreativitásunk is fejlődik, és nem utolsó sorban nagyszerűen szórakozunk!

További részletek itt olvashatók!

Pörgő-Forgó táncfoglalkozás

Októbertől

Ízelítőt kapnak a gyerekek többféle táncműfajból, főleg a modern- és kortárstánc elemeiből és örömeiből! Minden nap újabb táncmozdulatokkal, gyakorlatokkal ismerkedünk meg. Közösen alkotunk mini-koreográfiákat is, amik attól lesznek különlegesek, hogy a csapat mozdulatai és érzelmei fogják alkotni. A legfontosabb, hogy a gyerekek megtalálják az örömöt a mozgásban, a táncban és a közös alkotásban. Önkifejezést és együttműködést tanulunk a tánc varázsának segítségével!

Jóga Móka

Októbertől

A gyermekjóga foglalkozások középpontjában a mozgás áll, ugyanakkor minden pillanatát átszövi a játékosság és a mese. A kisgyermek értékrendjét a mese alakítja, így nagy hangsúlyt fektetek az adott óra mesekeretére. Külső szemlélőként egy drámajátékot figyelhetünk meg, jelmezek nélkül, ám tudatos mozgáselemekkel, teljes átéléssel kivitelezve: mozgás, játék, mese alkalmazása egy időben, 45 percen
keresztül. Mivel a jóga a természetben alakult ki, a gyakorlatai is természetesek és egyszerűek. Állatutánzó mozgáselemek képezik az alapját, erre épül ezen elemek sorozata és nehezített verziói. Az foglakozások alatt verselünk, dalolunk, mondókázunk folyamatosan, közben a helyes mozgásformák kivitelezésére törekszünk.

A gyermekjóga egy mozgásfejlesztő foglalkozás. Olyan gyakorlatokat végeztetünk a gyermekekkel, amelyek játékos módon fejlesztik a gyerekek képességeit. Komplex mozgásfejlesztés valósul meg, játékos, mókás keretek közt, minden gyermekjóga órán.

Mesés Kezek alkotó mesefeldolgozás

Októbertől

Ezen a foglalkozáson a képzeleti játékoknak, az érzékszervek élesítésének, a személyiség, és kreativitás fejlesztésének lesz kiemelt szerepe. Ezt a komplex tevékenységformát, mely az irodalmat ötvözi a vizuális tevékenységekkel, legfőképpen

  • a szorongó gyerekeknek bátorság növelésére, önbizalom növelésre,
  • magatartási nehézségek esetén közösséghez való kapcsolódás élményének megéléséhez, az érzelmi intelligencia fejlesztéséhez,
  • szabálytudat erősítéséhez,
  • a pozitív tulajdonságok és a pozitív énkép támogatásához ajánljuk.

A feldolgozandó meséket célzottan választjuk ki, és minden alkalommal alkotó módon kapcsolódunk a mesehallgatáshoz: a színek, formák, textúrák, és technikák változatosságával is inspiráljuk majd a gyerekek önmegismerő, önkifejező képességét. Mindeközben természetesen sokat beszélgetünk, megkeressük, hogy a gyerekek kik szeretnének lenni a történetben, hogy hol, a mese melyik helyszínén látják magukat, milyen konfliktusok és megoldások mutatkoznak a mesében, vagy kik a legyőzendő ellenfelek és kik a mesei segítők.

Úszás a Buborék Úszóiskolában

Péntek délelőttönként, 8-10 hetes turnusokban

A MOM Sport Uszodában a gyerekek tudásszintjüknek megfelelő, lehetőségekhez mérten homogén csoportra osztva, tapasztalt, szakképzett, jó hangulatú úszóoktatóktól sajátítják el az úszás tudományát. A gyerekeket jól felszerelt busz szálltja az oviból a helyszínre. 

www.buboreksport.hu

 

Korcsolya a Steps on Ice SE-nél

Téli időszakban igény és a pálya nyitvatartása szerint, 8 hetes turnusokban

A Steps on Ice SE-t Elek Attila olimpikon jégtáncos indította útjára 2010-ben. Náluk a gyerekek megtanulhatják az alapokat, korizhatnak csak hobbiból, de jó helyen vannak akkor is, ha igazi versenyző sportolóvá szeretnének válni.

Helyszín: Oxygen Wellness Sportközpont

www.facebook.com/stepsonice/

 


Ezen oldal tartalmát és programjainkat szerzői jog védi, bármilyen reprodukció az eredeti szerzővel történő egyeztetés nélkül, jogi eljárást von maga után. | Mesevarázs Kft. © Minden jog fenntartva | Impresszum